Wczoraj miałam ochotę na zrobienie dodatku z fasolki szparagowej. a że nie lubię samej fasolki mrożonej /uwielbiam tylko świeżą z mojego ogródka/ugotowanej i polanej masłem z bułką tartą .zrobiłam ją z mieszanką warzywną..I wiecie co wyszła o wiele smaczniejsza.. 🙂 ..Można stosować jako dodatek do mięs.drobiu .ryb..jak również do samych frytek.
Składniki:
1 opakowanie fasolki szparagowej/mrożonki/
1/2 opakowania z marchewką .pietruszką i porą
1/4 kostki masła
1 łyżka bułki tartej
sól\szczypta cukru
Wykonanie:
Fasolkę wraz z mieszanką warzywną zalewamy wodą ze szczyptą cukru .solimy i gotujemy do miękkości ..odcedzamy..masło przetapiamy .dodajemy bułkę tartą .chwilę przesmażamy..zalewamy nią warzywa .delikatnie mieszając..
Smacznego ..
Formularz komentarzy: