Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne bezy
Składniki:
6 BIAŁEK
1,5 SZKLANKI CUKRU
1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
1 ŁYŻKA MĄKI KARTOFLANEJ
1 ŚMIETANA KREMÓWKA
1 SEREK MASCARPONE
SWIEŻE OWOCE PÓŁ SZKLANKI /SEZONOWE /LUB KOMPOT Z OWOCAMI
3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
1 CUKIER WANILIOWY
1 ŁYŻECZKA ŻELATYNY
Sposób wykonania:
BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNA PIANĘ DODAJEMY CUKIER MIKSUJEMY DODAJEMY SOK Z CYTRYNY ORAZ MĄKĘ MIESZAMY.
NA PERGAMIN ŁYŻKĄ KŁADZIEMY KRĄŻKI WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 120 STOPNI NA 2,5-3 GODZINY.
ŚMIETANĘ UBIJAMY NA SZTYWNO DODAJEMY SEREK MASCARPONE OWOCE LUB KOMPOT, ŻELATYNĘ MIESZAMY.,CUKIER ORAZ CUKIER WANILIOWY DELIKATNIE MIESZAMY..
NA KRĄŻEK NAKLADAMY MASĘ PRZYKRYWAMY DRUGIM KRĄŻKIEM..
DO MASY MOŻNA DODAĆ OWOCE SEZONOWE LUB DŻEM
Formularz komentarzy: