Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę
Polecam zupę szczawiową ..
Produkty:
1 pęczek szczawiu
2 marchewki
1 pietruszka
1 pora
1/2 wiązki koperku
3 ziemniaki
4 jajka ugotowane na twardo
1/3 smietany
2 łyzki mąki
3 liście laurowe
6 ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
2 łyżki vegety
sól.
Wykonanie:
Obrane warzywa wkładamy do garnka 24 cm zalewamy do pół wodą dodajemy vegetę,ziele angielskie,liść laurowy sól gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie/oprócz ziemniaków/,które dodajemy po 15 minutach gotowania…Do wywaru dodajemy opłukany i pokrojony szczaw gotujemy razem z wywarem 5 minut.śmietanę rozrabiamy z mąką najlepiej mikserem hartujmy ciepła zupą wlewamy do wywaru.mieszamy nalewamy na talerz .dajemy pokrojone w ćwiartki jajko oraz posypujemy pokrojonym koperkiem..
Formularz komentarzy: