Okres jesienno-zimowy jak by się mógł obejść bez dodatku z kiszonej kapusty..Nie dość ze to samo zdrowie to jeszcze jej walory smakowe są super..Polecam dzisiaj w wersji gotowanej..
Składniki:
0.5 kg kapusty kiszonej
1 cebula
2 łyżki masła lub smalcu
Wykonanie:
Kapustę zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu 50 minut/jeżeli lubicie mniej kwaśną kapustę można po zagotowaniu odlać i dać nową wodę ja tam lubię nawet mocno kwaśną 🙂 /..na patelnie przesmażamy drobno pokrojoną cebulę do delikatnego zrumienienia..Do odcedzonej kapusty wlewamy przesmażoną cebulę i chwilę razem smażymy…
I to by było na tyle..Jak ktoś lubi kminek może dodać do gotowania..
Przepyszny dodatek do każdego rodzaju mięs a w szczególności bitek wołowych i karkówki 🙂