Uwielbiam kisiel a swojej roboty przede wszystkim..Nie zawsze chce się zrobić i to rozumiem ..bo sama tak mam 🙂 ..ale jak macie Państwo świeże owoce polecam..Ani nie jest to skomplikowane ani nie zabiera wiele czasu..
Składniki na 1 kubek:
1/2 szklanki czarnej porzeczki
1 szklanka wody
2 płaskie łyżeczki cukru
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Wykonanie
W garnuszku mieszamy opłukane porzeczki z cukrem, sokiem z cytryny i wodą (część wody zachować). Zagotowujemy
Do pozostałej wody dodajemy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej i rozrabiamy. Wlewamy do zagotowanej wody z porzeczką i szybko mieszamy, by nie było grudek. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilkanaście sekund.
Formularz komentarzy: