Chciałam polecić przepis na jajka faszerowane zapiekane..Są smaczne i na pewno mogę urozmaicić świąteczny stół .a nie wymagają wiele pracy.
Składniki:
10 jajek gotujemy na twardo
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka czubata masła
1 łyżka musztardy
sól.pieprz
bułka do obtoczenia
olej lub masło klarowane do smażenia.
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo ..zalewamy zimną wodą .po przestygnięciu kroimy w pół ..wzdłuż jajka..i wyciągamy łyżeczką delikatnie ze skorupki…kroimy lub wrzucamy do blendera ..dodajemy pokrojony szczypiorek .masło .musztardę .sól i pieprz..mieszamy razem..powstałą masą jajeczną napełniamy skorupki jaja..obtaczamy w bułce tartej..i smażymy chwilkę do zarumienienia..Podajemy od razu ..takie są najsmaczniejsze..
Smacznego