Polecam Państwu przepis na surówkę z selerem naciowym ..
Składniki:
seler naciowy 1/2 szt
groszek konserwowy 1 puszka
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
sos: musztarda (u mnie krem z gorczycy) 1 łyżka, jogurt naturalny 3 łyżki.sól pieprz
Wykonanie:
Selera myjemy, kroimy na drobne kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę, pomidora na niewielkie kawałki. Sama na ogół kroje pomidora na ósemki, następnie każdą cząstkę dzielę na pół. Groszek osaczamy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem wymieszanym z musztardą oraz solimy i piprzymy do smaku. Całość dobrze mieszamy.Surówka ma lekko ostry smak. Idealnie pasuje do ryżu na sypko, gotowanego mięsa drobiowego